Ventuzele si celulita

Celulita este o problema care afecteaza toate femeile, in unele cazuri fiind insa mai estompata si mai greu de observat. Celulita poate acoperi zone extinse ale corpului, incepand cu coapsele si fesele si ajungand si pe abdomen sau brate.  Tratarea acesteia este un proces foarte greu si indelungat, care necesita actionarea pe mai multe planuri. O metoda foarte eficienta de actionare impotriva celulitei este si masajul cu ventuze.ventuze

Celulita – inamicul numarul unu

Dupa cum spuneam si mai sus, celulita este o problema cu care se confrunta toate femeile. Aceasta poate aparea de la varste fragede si se dezvolta mai ales la fete din cauza nivelului mai ridicat de grasime din organism. Celulita este o afectiune care apare la nivelul dermei, manifestandu-se printr-un aspect de coaja de portocala si depozite de grasime care devin blocate sub piele. Celulita se afla in stransa legatura cu circulatia, sistemul limfatic si nivelul de toxine din organism.

Pentru rezultate cu adevarat vizibile, actiunea impotriva celulitei trebuie sa presupuna atat efort fizic, cat si o dieta sanatoasa, masaj si o hidratare corespunzatoare.

Celulita este influentata foarte mult de functionarea sistemului limfatic, asa ca mentinerea sanatatii acestuia si eliminarea toxinelor reprezinta pasul cel mai important pentru rezolvarea problemei.

Ventuze masaj – beneficii impresionante

Masajul cu ventuze este renumit pentru actiunea sa asupra sistemului limfatic. Prin efectul de suctiune aplicat asupra pielii ventuzele ajuta la decongestionarea aglomerarilor de toxine si grasime, regland fluxul limfatic.

Masajul cu ventuze ajuta in acelasi timp la cresterea elasticitatii pielii si obtinerea unei rezistente mai bune in fata schimbarilor de volum (se evita astfel si aparitia vergeturilor). Acest lucru se datoreaza faptului ca in urma aplicarii acestora este stimulata productia de elastina si colagen.

Ventuzele pentru celulita pot avea diferite marimi in functie de zona corpului in care urmeaza sa fie aplicate. Astfel, pentru coapse si fese poti folosi ventuze standard, care sa iti permita sa aplici o presiune mai mare. Tehnica de masaj cel mai des folosita este cea de mutare a ventuzelor pe suprafata de piele afectata de celulita. Pentru a plimba mai usor ventuzele pe piele si a evita disconfortul se recomanda aplicarea de ulei inainte. Uleiul va permite alunecarea mult mai usoara a ventuzelor si va creste eficienta masajului prin aportul de antioxidanti si substante benefice pentru piele.

Ca urmare a masajului cu ventuze, circulatia este imbunatita, iar sistemul limfatic este stimulat si ajutat sa elimine mai usor toxinele si depunerile daunatoare.

Pentru o aplicare usoara si rapida poti apela la ventuzele din silicon. Acestea sunt foarte accesibile si se pot folosi chiar si pe cont propriu, fara a mai fi nevoie sa le aplice alta persoana. Vei putea astfel sa masezi singura zonele problematice, oricand ai timp la dispozitie.

Asadar, ventuzele reprezinta o metoda foarte eficienta pentru atenuarea celulitei. Desi nu ofera rezultate complete pe cont propriu, ventuzele contribuie foarte mult la reducerea aspectului de portocala. In functie de zona corpului afectata de celulita va trebui sa alegi o anumita dimensiune. Rezultatele se obtin la folosirea regulata a ventuzelor, de cateva ori pe saptamana.  Investitia in ventuze de silicon este foarte mica, rezultatele fiind insa notabile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *