Ventuze masaj

Celulita este una dintre marile probleme ale femeilor moderne si din pacate, bataile de cap oferite de aceasta nu se vor termina deloc curand. Asta pentru ca leac pentru celulita nu exista si nu putem decat sa o eliminam pe moment.  Totusi, nu se poate spune ca nu exista cai pentru asta. Unele sunt mai bune, altele dau mai putine rezultate, in functie de organism si de obiceiuri. Insa o varianta, pe care din ce in ce mai multe femei o considera fiabila, este terapia cu ventuze masaj.

Celulita – inamicul numarul unu

Celulita este o problema care afecteaza toate femeile, in unele cazuri fiind insa mai estompata si mai greu de observat. Celulita poate acoperi zone extinse ale corpului, incepand cu coapsele si fesele si ajungand si pe abdomen sau brate.  Tratarea acesteia este un proces foarte greu si indelungat, care necesita actionarea pe mai multe planuri.

Dupa cum spuneam si mai sus, celulita este o problema cu care se confrunta toate femeile. Aceasta poate aparea de la varste fragede si se dezvolta mai ales la fete din cauza nivelului mai ridicat de grasime din organism. Celulita este o afectiune care apare la nivelul dermei, manifestandu-se printr-un aspect de coaja de portocala si depozite de grasime care devin blocate sub piele. Celulita se afla in stransa legatura cu circulatia, sistemul limfatic si nivelul de toxine din organism.

Pentru rezultate cu adevarat vizibile, actiunea impotriva celulitei trebuie sa presupuna atat efort fizic, cat si o dieta sanatoasa, masaj si o hidratare corespunzatoare.

Celulita este influentata foarte mult de functionarea sistemului limfatic, asa ca mentinerea sanatatii acestuia si eliminarea toxinelor reprezinta pasul cel mai important pentru rezolvarea problemei.

Cum scapam de celulita  cu ajutorul acestor ventuze masaj anticelulitic?

Ventuze masaj anticelulitic – reprezinta varianta ideala de inlaturare a celulitei de acasa! Masajul cu ventuze are rolul de a trata celulita, dar si de a trata diverse afectiuni, fiind benefic pentru circulatia sangvina si pentru eliminarea toxinelor din organismal nostru.

Ventuze masaj pentru  eliminarea celulitei se utilizeaza in tratarea celulitei locale, dar si in eliminarea aspectului de coaja de portocala. Tratamentul acesta seamana foarte bine cu tratamentul cu vacuum realizat la salon de catre specialisti.

Prin intermediul tratamentului cu ventuze masaj anticelulitic se va stimula oxigenarea tesuturilor,  metabolismul celulelor, circulatia sangvina si se va stimula innoirea celulelor si cresterea fermitatii pielii. Aplicand in mod repetat acest tratament, vei obtine un tesut adipos neted pe sub piele si vei distruge celulele adipoase.

Dincolo de eliminarea celulitei, acest masaj cu ventuze duce si la tratarea durerilor musculare, a muschilor incordati, a disfunctiilor digestive, a durerilor articulare, a durerilor de cap si a vergeturilor.

Acest tratament cu ventuze masaj anticelulitic va reduce celulita pentru ca are rolul de a distruge depunerile de grasime, va intarzia imbatranirea pielii intrucat stimuleaza circulatia sangvina si elimina astfel toxinele din organism, va oferi pielii tale elasticitatea de care are nevoie si fermitatea necesara, lasand o piele fina si catifelata.

Mai mult decat atat, tratamentul cu ventuze masaj poate reduce si greutatea conturand armonios corpul, va imbunatati circulatia in tesuturi, va imbunatati tonusul si textura pielii prin actionarea blanda de intindere a fibroplastinelor, stimuland sa produca in mod natural mai mult colagen si elastina.

Tratamentul cu ventuze masaj se poate face pe baza uleiurilor esentiale, cu precadere utilizandu-se uleiul esential de grapefruit, uleiurile de masaj sau uleiurile vegetale de baza precum uleiul de masline, uleiul de samburi de struguri, uleiul de migdale sau cremele si gelurile de masaj anticelulitic.

Ca si tehnica cu ventuze masaj anticelulitic se recomanda, in cazul tratarii celulitei, se recomanda automasajul ca si pentru a imbunatati tonsul pielii, pentru a masa zona gatului sau pentru detoxifiere.

Ca  aplicare, se va masa pielea cu uleiul sau gelul ales, pentru a asigura alunecarea usoara a acestei ventuze masaj, se vor strange ventuzele de mijloc si se vor lipi de piele pentru a se elibera.

Ulterior, se va deplasa ventuza in miscari liniare, circulare sau pe diagonal pentru masarea zonei cu pricina, iar la finalul masajului se va miza pe miscari liniare pentru a elimina substantele toxice din organism. Cand vrei sa desprinzi ventuza de masaj, strange-o cu degetele si ridic-o.

Ca dezavantaj al acestei metode de tratare a celulitei, ar fi semnele care raman, cercuri perfect rotunde, in urma aplicarii  acestor ventuze masaj anticelulita.

Asadar, nu ezita sa incercei tratamentul de masaj pentru eliminarea celulitei cu ajutorul acestor ventuze masaj anticelulitic, tratament care mai este numit si cupping.

Ventuze masaj – reprezinta unele dintre cele mai accesibile ventuze, dar si printre cele mai usoare de folosit. Aceste ventuze pentru masaj pot fi aplicate pe orice parte a corpului pacientului, sunt elastice si foarte usor de curatat. Zonele in care nu se recomanda aplicarea ventuzelor fiind zona stomacului si cea a  inimii. Aceste ventuze masaj sunt rezistente, gratie materialului din care sunt confectionate.

Generalitati despre masajul cu ventuze masaj

ventuze pentru masajul corporalVentuze masaj – pot sa imbunatateasca circulatia, se relaxeze muschii si sa redea pielii proprietatile pierdute odata cu varsta. Dar pentru ca toate aceste efecte sa aparata, trebuie sa alegi setul perfect pentru suprafata pe care o doresti masata. Asadar, ai de ales intre patru tipuri de ventuze masaj:

  • cele mai mari sunt destinate zonelor corporale care au, la randul lor, o suprafata mai mare. Aici amintim spatele sau zona coapselor;
  • ventuze masaj medii – sunt pentru maini, gambe sau piept; acestea trebuie sa fie folosite in zonele mai putin extinse
  • ventuze masaj mici destinate fetei; masajul facial are o diversitate de avantaje, dar este si mai dificil de aplicat, pentru ca zona fetei este una sensibila;
  • ventuzele pentru ochi sunt cele mai mici posibile; acestea necesita insa o aplicare profesionista; daca este corecta, ea te poate scapa de durerile de cap sau de oboseala;

Impreuna cu aceste ventuze masaj poti sa folosesti si uleiul de masaj, iar acesta va aduce doua beneficii foarte importante.

  1. Primul este ca ventuzele vor aluneca mai usor pe piele, ceea ce face masajul si mai placut.
  2. Al doilea este ca pielea si muschii se vor bucura si de efectele benefice aduse de uleiuri (recomandam orice ulei esential sau de masaj).

Cum se folosesc aceste ventuze masaj si care este mecanismul prin care ele functioneaza

In primul rand, trebuie sa apesi ventuza cu o putere medie pe piele. Dat fiind materialul moale si flexibil, poti apasa pe aceste ventuze masaj pentru a creea un vacuum si mai puternic. Odata ce obtii nivelul ideal de presiune, incepe sa misti usor ventuza inainte si inapoi. O poti ridica si aplica din nou in acelasi loc, dar ai grija si nu o lasa prea mult sa stea pe piele. Dupa ce termini cu o zona, poti trece fara probleme la urmatoare.

O sesiune poate sa dureze pana la 30 de ninute.

In acest timp, celulele din piele si muschi vor fi stimulate. Pe de-o parte, muschii se relaxeaza, de cealalta, nutrientii ajung mai usor la suprafata pielii si astfel aspectul acesteia se imbunatateste. Tratamentul corporal cu ventuze masaj este recomandat atat pentru sportivi cat si pentru cei cu un stil de viata mai static.

In cazul sportivilor, poate elimina oboseala si incordarea musculara. Masajul este perfect dupa sesiuni intese de exercitii, dar cum muschii sunt incalziti, nu trebuie sa aplici o presiune foarte mare. De asemenea, masajul poate induce o stare de calm si liniste corporala, ideala pentru cei care se simt stresati sau foarte obositi.

ventuze masaj anticelulitic

Totusi, daca se insista prea tare, masajul poate avea si partile sale mai putin fericite. Atunci cand o ventuza este tinuta prea mult lipita de corp, vacuumul poate deveni prea puternic si astfel poate cauza vanatai. Tocmai din acest motiv aceste ventuze masaj sunt transparente, pentru a putea verifica in permanenta culoarea pielii. In mod ideal, aceasta doar se va inrosi un pic dupa aplicarea masajului.

Vanataile pot avea si ele un efect terapeutic (in terapia cu ventuze din sticla vanataia este o parte integrata). Dar in cele din urma, daca vrei sa pastrezi si un look estetic, fara urma, acestea nu mai sunt binevenite. In plus, in cazul masajului pentru fata se recomanda mana unui profesionist si nu aplicarea acasa, de unul singur.

Contraindicatii

Ventuzele NU trebuie sa fie folosite in zone care sangereaza sau care sufera de pe urma infectiilor. De asemenea, trebuie sa fie evitate zonele cu leziuni nevindecate. Specialistii nu recomandata masajul celor care sufera de hemofilie sau leucemie si nici femeilor insarcinate. In final, nu este bine sa apelezi la masajul cu ventuze anticelulitice daca suferi de afectiuni cardiace sau renale. Nasul, gura, organele genitale si arterele de pe gat reprezinta zone unde ventuzele nu ar trebui folosite.

Ingrijire si garantie

Un set de ventuze masaj poate rezista pana la cinci ani. Acestea se mai decoloreaza in timp, dar nu isi pierd din impact. Ventuzele trebuie inlocuite cand vacuumul nu mai este la fel de puternic. In tot acest timp, ventuzele trebuie sa fie spalate cu sapun antibacterian sau chair plasate in alcool sanitar sau apa fiarta pentru trei minute.

Ventuze masaj – beneficii impresionante

  • Terapia cu ventuze masaj este renumita pentru actiunea sa asupra sistemului limfatic. Prin efectul de suctiune aplicat asupra pielii ventuzele ajuta la decongestionarea aglomerarilor de toxine si grasime, regland fluxul limfatic.
  • Tratamentul cu ventuze masaj ajuta in acelasi timp la cresterea elasticitatii pielii si obtinerea unei rezistente mai bune in fata schimbarilor de volum (se evita astfel si aparitia vergeturilor). Acest lucru se datoreaza faptului ca in urma aplicarii acestora este stimulata productia de elastina si colagen.
  • Ventuzele pentru celulita pot avea diferite marimi in functie de zona corpului in care urmeaza sa fie aplicate. Astfel, pentru coapse si fese poti folosi ventuze masaj standard, care sa iti permita sa aplici o presiune mai mare. Tehnica de masaj cel mai des folosita este cea de mutare a ventuzelor pe suprafata de piele afectata de celulita. Pentru a plimba mai usor ventuzele pe piele si a evita disconfortul se recomanda aplicarea de ulei inainte. Uleiul va permite alunecarea mult mai usoara a ventuzelor si va creste eficienta masajului prin aportul de antioxidanti si substante benefice pentru piele.
  • Ca urmare a masajului cu ventuze, circulatia este imbunatita, iar sistemul limfatic este stimulat si ajutat sa elimine mai usor toxinele si depunerile daunatoare.

Pentru o aplicare usoara si rapida poti apela la ventuze pentru masaj. Acestea sunt foarte accesibile si se pot folosi chiar si pe cont propriu, fara a mai fi nevoie sa le aplice alta persoana. Vei putea astfel sa masezi singura zonele problematice, oricand ai timp la dispozitie.

Asadar, ventuzele reprezinta o metoda foarte eficienta pentru atenuarea celulitei. Desi nu ofera rezultate complete pe cont propriu, ventuzele contribuie foarte mult la reducerea aspectului de portocala. In functie de zona corpului afectata de celulita va trebui sa alegi o anumita dimensiune. Rezultatele se obtin la folosirea regulata a ventuzelor, de cateva ori pe saptamana.  Investitia in ventuze masaj este foarte mica, rezultatele fiind insa notabile.

Avantajele acestor ventuze masaj

Multi specialisti considera ca ventuze pentru masaj din silicon sunt cele mai accesibile si cele mai utile tipuri de ventuze , dupa ventuzele din cauciuc. Acest tip de ventuze masaj se aplica in diferite locuri pe corpul pacientului, in functie de afectiunea constatata.ventuze masaj ciuperca

Printre partile pozitive ale acestor ventuze masaj se pot  numara folosirea ventuzelor in locurile delicate ale corpului fiindca sunt din silicon si sunt usoare, aspirarea pielii care se poate obtine foarte simplu, se pot utiliza oricand si sunt foarte durabile, se curata foarte usor cu apa si sapun.

De asemenea, aceste ventuze masaj sunt usor transparente, nu opace, ceea ce inseamna ca specialistul poate urmari nivelul de aspersie al pielii pacientului.  Acest tip de ventuze pot fi luate oriunde, in excursie, in deplasarile de serviciu, intrucat nu se uzeaza, sunt netede si placate la atingere, se curate foarte usor si sunt usoare.

Semnele care raman sub ventuze masaj ne transmit anumite mesaje, astfel, daca va ramane o urma  de culoare mov, atunci inseamna ca alimentarea sangelui nu este suficienta, adica circulatia sangelui este foarte scazuta. Daca nuanta lasata de aplicarea ventuzelor este violet, dar are intensificari diferite, atunci inseamna ca exista o problema de circulatie sangvina ce ar putea fi stagnarea circulatorie,

De asemenea, in cazul semnelor rosii, poate fi vorba despre o circulatie a sangelui insuficienta, de temperatura crescuta a organismului sau de stare morbida. Daca vei observa pe urme picaturi de apa, asta inseamna ca exista in organism o umezeala foarte crescuta. Trebuie mentionat ca starea de crestere a temperaturii corpului pacientului este una normala si asta semnifica faptul ca masajul functioneaza corespunzator.

Ventuze masaj – sunt cunoscute pentru masajul de eliminare a aspectului de coaja de portocala, adica a celulitei, au o dimensiune medie si nu crapa in timp. Aceste ventuze masaj se aplica dupa ce s-a aplicat ulei pe piele. Se va aplica ventuza pentru masaj facand vacuum si pastrand confortul pacientului fara aspirarea profunda a pielii in interiorul ventuzelor. Se vor efectua miscari circulare sau liniare, aerul va patrunde in ventuze prin suctiune si miscarile se vor repeta.

Aceste ventuze masaj pot fi folosite si acasa, insa pentru afectiuni severe aduse la cunostinta de catre medic, se recomanda tratamentul cu ventuze efectuat de catre un specialist.

Eficienta acestor ventuze masaj

Aceasta metoda de medicina alternativa s-a dovedit a fi eficare in a ajuta pacientii cu mai multe boli. Cand se aplica terapia cu vacuum efectuata de un terapeut, nu exista efecte secundare de lunga durata. Insa in timpurile moderne de azi, cei mai multi terapeuti folosesc proceduri care elimina cele mai multe semne lasate de  tratamentul cu ventuze masaj anticelulitic. Efectele minore ramase, de obicei echimoze, tind sa dispara in cel mai scurt timp.

Ventuze masaj – reprezinta o alternativa de tratare a durerilor reumatismale, a durerilor lombare aparute in urma unui efort fizic sau pentru eliminarea toxinelor din organism. Aceasta metoda stimuleaza procesele metabolice, actionand direct asupra tesutului pielii si ajutand la reducerea depozitelor de grasime.

Pentru acest tip de masaj sunt suficiente doar doua ventuze masaj anticelulitic din silicon, aplicate una pe spate si cealalta la nivelul umerilor. Dupa ce au fost fixate, acestea sunt plimbate pe intreaga suprafata a spatelului pentru a masa si a pune in miscare majoritatea muschilor. Terapia este relaxanta si benefica, ajutand la detensionare, atat fizica cat si mentala.

Mai mult decat atat cu ajutorul acestor ventuze masaj poti scapa de boli ale cailor respiratorii, cum ar fi tuse sau bronsita, de nevralgii intercostale, dureri de coloana vertebrala si dureri de umeri, reduce inflamarea tesuturilor si sustine regenerarea celulara.

Relaxarea asociata cu beneficiul dau o experienta placuta si sanatoasa, imbunatatind vindecarea muschilor afectati de intinderea tesutului muscular, stimuland circulatia sanguina locala. Acest tratament cu ventuze masaj este de cateva ori mai puternic decat unul obisnuit si este practicat de foarte multe persoane din lumea mondena.

Ventuze masaj, instrumentul ideal pentru relaxare si frumusete

Ventuzele sunt destul de cunoscute in lumea celor care utilizeaza tehnici ale medicinei traditionale. Chiar si la noi in tara ele au fost si sunt destul de populare, fiind unele dintre medotele “bunicilor nostri”. In plus, lumea chiar a inceput sa fie constienta ca vedetele folosesc ventuze masaj atunci cand un sportiv de marca rrecum Michael Phelps a aparut la Jocurile Olimpice cu urme de ventuze si a castigat cinci medalii de aur.

Totusi, noi nu vom discuta despre ventuzele din sticla folosite de Michael Phelps. Am adus acest lucru in discutie doar pentru a ilustra locul pe care acestea il au in zilele noastre. In schimb, ne vom indrepta atentia catre un tip de tratament mai simplu si mai sigur, cel care foloseste ventuze masaj.

Cele patru tipuri principale de ventuze masaj sunt:

  • Ventuze masaj anticelulitic pentru corp si picioare
  • Ventuze masaj anticelulitic pentru maini si abdomen
  • Ventuze masaj pentru fata
  • Ventuze masaj pentru ochi

Mai jos aveti un tabel pentru a intelege mai bine care sunt diferentele intre ventuze:

Imagine Model ventuza Dimensiune Zona de aplicare Scop
Ventuze ochi pentru masaj Ventuze ochi 1.5 x 5 cm zona ochilor si cearcane eliminarea ridurilor, a umflaturilor de sub ochi si redarea luminozitatii ochilor
Ventuze fata 3.5 x 8 cm zona fetei si decolteu hidratarea si drenarea limfatica la nivelul fetei si tonifierea zonei decolteului
Ventuze medii pentru masaj Ventuze masaj medii 5.5 x 6 cm gambe, coapse, brate eliminarea zonelor de grasime si tonifierea pielii
Ventuze masaj mari 7 x 7.5 cm abdomen, coapse, spate eliminarea celulitei, relaxarea musculara, tonifierea, hidratarea si reintinerirea pielii

30 de zile de tratament si poti spune la revedere celulitei

Specialistii recomanda o “cura” de 30 de zile in care masajul trebuie sa fie o parte integrata. Si nici nu trebuie sa aplici tratamentul in fiecare zi sau pentru perioade prea lungi. Este suficient sase zile pe saptamana, timp de 10 minute pe zi.

Inainte de a discuta despre rezultate, sa vedem insa si care sunt motivele pentru a apela la aceasta tehnica. In primul rand, aceste ventuze masaj anticelulitic sunt perfect inofensive. Nu lasa urme, nu creaza durere si senzatia lasata de folosirea lor este una placuta. Acestea pot fi manevrate cu mare usurinta si nici macar nu trebuie sa mergi la un specialist pentru masaj. In plus, poti folosi si ulei pentru masaj, care vine la randul sau cu beneficii pentru piele.

Sa revenim totusi la cele 30 de zile de masaj.

Primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa cumperi ventuze masaj. Trebuie sa fii insa atenta, pentru ca piata ofera mai multe tipuri de ventuze. Le avem pe cele pentru picioare, pe cele pentru maini sau pe cele pentru fata. Niciuna dintre acestea nu este insa necesara pentru masajul anticelulitic.

De fapt, ventuzele specializate vin in seturi separate. De cele mai multe ori, ele au marimi diferite pentru zone diferite de aplicare. Asadar, cele mai mari sunt pentru solduri, in timp ce ventuzele cu diametru mai scazut sunt pentru talie sau abdomen. Ele sunt transparente, pentru a putea supraveghea in permanenta culoarea pielii.

Sanatate si frumusete, in fiecare zi

Masajul anticelulitic trebuie sa fie un pic mai puternic decat cel normal. Daca va intrebati de ce, raspunsul este unul destul de simplu. Tesutul adipos, cel care creeaza aspectul de coaja de portocala atat de specific celuliteti, necesita mai mult efort pentru a fi eliminat. Astfel, vacuum-ul creat de catre ventuza trebuie sa fie unul mai puternic, doar asa putand sa distruga straturile de grasime pe care nicio femeie nu le doreste.

Acest lucru poate sa provoace si mici efecte secundare. Spre exemplu, unele femei spun ca dupa sesiunile de masaj anticelulitic, pielea se inroseste pentru cateva ore. Acest lucru se datoreaza spargerii vaselor de sange superficiale, dar este normal. Dupa cum se stie, in cazul tratamentului cu ventuze din sticla, vanataile sunt niste urme absolut normale. Aici nu vorbim insa despre vanatai, ci doar despre o roseata care trece destul de rapid. Nu apare nicio durere, ci doar o senzatie placuta de relaxare, accentuata si de folosirea uleiurilor de masaj.

Rezultatele se vad in doar cateva saptamani

Chiar daca masajul este eficient, rabdarea ramane totusi o virtute importanta. Asta pentru ca majoritatea femeilor care au incercat aceasta tehnica nu au raportat rezultate iesite din comun, nu din prima. De altfel, diferentele vizibile apar dupa cel putin trei saptamani. Asadar, abia spre finalul sesiunii se pot vedea adevaratele efecte ale masajului.

Bineinteles, masajul poate sa continue si dupa aceasta perioada, insa numarul sesiunilor saptamanale poate sa mai scada. De asemenea, masajul anticelulitic cu ventuze nu trebuie sa inlocuiasca toate celelalte modalitati prin care te poti mentine in forma. Poti face sport, aerobic sau fitness si chiar poti merge la sesiuni normale de masaj, sanatatea si starea de bine fiind intotdeauna pe primul loc.

Cumperi usor si te bucuri de rezultate

Aceste ventuze masaj din silicon pot fi folosite acasa fara nici cea mai mica problema. In plus, sunt extrem de usor de gasit in magazinele online, deci achizitionarea lor nu reprezinta o problema. In plus, pot fi folosite timp de cativa ani, pana cand incep sa iti piarda din proprietati. Se curata usor (pot fi spalate cu apa si sapun) si nu necesita ingrijire speciala. Asadar, nu strica sa investesti in mai multe seturi, cate unul pentru fiecare zona a corpului. Cat despre masajul anticelulitic, acesta este una dintre cele mai simple si confortabile metode de a scapa de pielea coaja de portocala. Investitia e minima, poate fi aplicata acasa si durerea este exclusa. Asa ca de ce sa nu incerci si tu?

ventuze masaj cum se folosesc

Ventuze masaj pentru toate zonele corpului

Ventuzele sunt renumite pentru efectul lor benefic asupra sistemului circulator, respirator, locomotor si nu numai, iar dimensiunile diferite in care sunt disponibile ajuta la acoperirea tuturor zonelor problematice.

Ventuzele pot fi mari, medii sau mici, adaptandu-se la nevoile fiecarei regiuni a corpului. O zona mai intinsa si mai des supusa efortului, precum cea a spatelui sau coapselor va avea nevoie de o putere de suctiune mai mare decat altele.

Partea cea mai atractiva la ventuze masaj silicon este ca sunt extrem de simplu de reglat. O greseala destul de des intalnita este ca acestea sa fie asezate pe piele si apoi apasate pentru a exercita presiune. Procesul este complicat si in acelasi timp dureros, fiind recomandat sa fie evitat.

Ventuzele functioneaza invers fata de un masaj clasic, aplicand un efect de suctiune asupra pielii si muschilor si nu unul de presiune (apasare).

Pentru a regla nivelul de suctiune este de ajuns ca ventuza din silicon sa fie stransa in mana inainte de aplicarea pe piele. Acest lucru va scoate aerul din ventuza si o va face sa ridice pielea atunci cand este asezata pe piele. Controlul suctiunii depinde astfel de maleabilitatea unei ventuze masaj. Siliconul este un material optim pentru acest proces, fiind extrem de maleabil si usor.

Fiecare persoana are o rezistenta diferita la suctiunea aplicata pe piele, asa ca este necesar sa se testeze si exerseze apoi pana se gaseste nivelul potrivit. Cu cat ventuza este stransa mai tare in mana cu atat suctiunea va fi mai puternica. Tot prin exersare se va stabili si timpul in care ventuza este lasata pe piele.

Este posibil ca la inceput ventuzele sa fie ceva mai rigide, lucru datorat proceselor de fabricare si timpului in care nu au folosite. Pentru a rezolva problema este de ajuns ca aceste ventuze masaj sa fie stranse in mana in randuri repetate. Maleabilitatea va reveni in cateva minute.

O tehnica foarte atractiva de aplicare este si cea prin alunecare. Setul de ventuze masaj silicon se foloseste astfel alaturi de ulei de masaj. Zona urmarita se maseaza intai cu ulei, urmand ca venetuza sa fie aplicata si apoi plimbata pe o suprafata mai mare. Uleiul faciliteaza alunecarea si induce o senzatie foarte placuta. Efectul tratamentului este cu atat mai intens.

Asadar, setul de ventuze masaj silicon este usor de folosit de catre orice persoana chiar si pe cont propriu, in zonele care permit acest lucru. Ventuzele sunt adaptate pentru a putea fi folosite pe intreg corpul si nu necesita o pregatire speciala pentru a fi aplicate. In functie de preferinta tehnica poate diferi, iar durata de actiune si nivelul de suctiune optime pot fi invatate prin exercitiu. Ventuzele sunt o modalitate accesibila, comoda si simpla de a beneficia de un tratament complex chiar in confortul casei.

 

Ventuzele pot sa fie folosite orinde, chiar si pe fata

Poate ca nu ne crezi, dar aceste ventuze masaj din silicon sunt pe atat de inofensive precum sunt si de ajutor. Spre deosebire de cele din sticla, ele nu lasa urme vizibile (vanatai, cu alte cuvinte) ci doar niste efecte dintre cele mai placute si mai dezirabile. Tocmai de aceea sunt ideea perfecta de interventie atunci cand te pregatesti de un eveniment si vrei sa afisezi un look impecabil.ventuze masaj facial

Dar sa lasam unele dintre femeile care au folosit masajul facial cu ventuze sa ne povesteasca despre experienta lor.

“Prima oara m-am temut ca vor lasa vanatai. Cum sa ies asa pe strada, ma intrebam. Maseurul meu nici macar nu mi-a raspuns cand i-am spus asta, ci sa multumit doar sa scoata din dulap un set de ventuze masaj mici si transparent, complet diferite de cele din sticla.”

Ventuzele pentru masajul facial sunt unele dintre cele mai mici de pe piata. Acestea au aspect cilindric, cu baza de 3,5 cm si varful de 2,5 cm. Sunt moi si transparente, usor de manevrat si permit verificare permanenta a culorii pielii. Ele pot fi cumparate si in seturi, dar si individual, desi prima varianta e in mod cert mai avantajoasa.

Cum functioneaza masajul facial

ventuze masaj fata“Procesul este unul foarte bland”, adauga prietena noastra. “Ventuzele trebuie sa fie miscate pe suprafata fetei, in jurul tamplelor, pe obraji, sub ochi, in jurul gurii si chiar pe gat. Senzatia este una placuta, ca a unui sarut mai patimas. Din pacate, sendintele nu sunt mai lungi de jumatate de ora, iar dupa o perioada atat de scurta nu poti decat sa iti doresti ca totul sa continue. Asadar, abia asteptam sa ma intorc la urmatoarea sedinta”

Specialistii recomanda in jur de 12 sedinte. Totusi, ele sunt suficiente pentru ca rezultatele sa se distinga. Procesul imbunatateste circulatia sangelui, ajuta la drenarea limfei, inmoaie tesuturile si relaxeaza pielea si muschii. De aceea, masajul facial poate face minuni in cazul persoanelor mai in varsta, atunci cand ridurile incep sa se aduce. Totusi, nici tinerii nu trebuie sa se fereasca de o asemenea metoda. Asta pentru ca nutrientii vor circula mai usor, iar stimularea productiei de colagen conduce la o piele mai intinsa si mai ferma. Cu alte cuvinte, tenul tanar va arata si mai tanar.

 

Rezultate pe masura

“Cand m-am uitat in oglinda, am vazut ca pielea mea era mai ridicata, mai imbujorata si mai ferma. Dupa cateva sendinte, o parte din riduri erau deja istorie. In final reuseam sa arat exact asa cum imi doream. Si totul dupa doar cateva saptamani, cu o investitie minima.

Pretul redus, un alt avantaj important

Un set de ventuze de masaj nu costa mult, deci investitia nu este una foarte mare. Bineinteles, daca apelezi la ajutorul unui specialist, trebuie sa platesti si serviciile acestuia. Dar masajul cu ventuze este simplu de facut, deci te poti ocupa si singura de el, atat timp cat ai privit totusi cum se face. Masajul facial cu ventuze de silicon poate sa  fie realizat impreuna cu un ulei de masaj. Chiar recomandam aceast mod de utilizare pentru ca ventuzele vor aluneca mai usor pe fata. De asemenea, pentru zonele foarte apropiate ochilor trebuie sa folosesti un set special, cu ventuze mai subtiri. Aceste pot fi achizitionate odata cu cele pentru fata.

Durerile de gat si umeri sunt extrem de suparatoare, acestea atragand in multe cazuri si durerile de cap. Dupa o zi lunga de stat la birou este destul de greu sa nu resimti astfel de dureri. Partea mai rea este insa ca in ultima vreme postura ne este afectata si in timpul liber, cel mai comun exemplu fiind folosirea smartphone-ului. Aplecarea gatului pentru privirea ecranului este foarte negativa pentru muschi si coloana, iar din pacate ne supunem la acest stres ore bune zilnic. Daca adunam statul la birou cu folosirea smartphone-ului si mai adaugam dormitul intr-o pozitie incorecta rezultatul este infricosator. Nu este de mirare ca avem dureri de gat si de spate inca de tineri si ca este din ce in ce mai greu sa le suportam.

Masajul este in general o metoda foarte buna pentru relaxarea muschilor si imbunatatirea posturii, dar cel cu ventuze este un adevarat secret pretios.

Ventuze masaj anticelulitic – calea sigura de eliminare a pielii de coaja de portocala

Masajul anticelulitic cu unguente speciale, fie preparate acasa, fie achizitionate din supermarketuri sau plafare, ofera rezultate, insa nu rezultatele dorite. Pentru a elimina celulita de pe corpul tau, ai putea incerca ventuze masaj anticelulitic.

Masajul cu ventuze este  o practica ce  se folosea acum mii si mii de ani, o practica ce oferea rezultate uimitoare. Astazi, se pare  ca aceasta tehnica revine in forta intrucat specialistii recomanda cu  incredere tratamentul prin masaj cu ventuze masaj. Este si cazul inlaturarii celulitei.

Traim in era in care smartphone-ul este principalul instrument la care apelam, intr-o ora in care putem comunica peste tot in lume si incare masinile sunt mai avansate ca niciodata. Si totusi, unii oameni inca apeleaza la tratamente traditionale, considerand ca ele pot sa functioneze acolo unde medicina moderna nu reuseste. Pana la urma, lucrurile bune in viata pot veni si fara tehnologie, asa cum o demonstreaza foarte bine si masajul cu ventuze anticelulitice.

Ventuze masaj si detensionarea muchilor

Problema principala atunci cand vine vorba de muschii gatului si spatelui este ca acestia sunt programati pentru a raspunde unui numar foarte mare de stimuli. Rolul lor este sa tina capul deasupra coloanei, asa ca vor inregistra orice stimuli prin care sa mentina aceasta pozitie. Daca semnalul primit este ca pozitia cu capul aplecat sau impins in fata este confortabila, muschii din spatele gatului se vor alungi si adapta pentru aceasta, in timp ce muschii din fata se vor scurta.  In timp aceasta devine pozitia constanta si este foarte greu ca muschii sa isi corecteze pozitia.

Pentru ca pozitia nu este una naturala, muschii se tensioneaza in exces si determina aparitia durerilor. Muschii tensionati au efecte extinse asupra coloanei si chiar si  respiratiei.

Aceste ventuze masaj ajuta foarte mult la relaxarea muschilor. Principiul de actiune reprezinta o surpriza pentru muschi, obisnuiti in cel mai bun caz cu presiunea exercitata in timpul masajului clasic.

Surpriza vine din faptul ca presiunea este aplicata invers, datorita suctiunii. O ventuza masaj va ridica pielea de pe muschi si va induce o stare de relaxare mai profunda. Atunci cand este trecuta peste o suprafata mai mare ventuza din silicon va acoperi intreaga suprafata a muschilor si ii va detensiona complet.

In urma aplicarii de ventuze masaj muschii vor fi pregatiti chiar si pentru corectura posturii. Cu ajutorul unor exercitii de fizioterapie si evitarea obiceiurilor care pun tensiune negativa asupra gatului si spatelui exista toate sansele sa scapam de dureri si cel mai important, sa avem o postura corecta.

Pentru zona gatului si umerilor se pot folosi ventuze masaj medii, in timp ce pentru suprafata muschilor mai mari ai spatelui se pot ventuze mari. Dimensiunile variate, constructia din silicon si efectul ajustabil de suctiune fac ventuzele potrivite si in lupta impotriva celulitei sau ridurilor. Ventuza de masaj anticelulitic poate fi aplicata si pe cont propriu, fara ajutorul nimanui. Masajul ajuta la imbunatatirea circulatiei si fluxului de limfa, eliminand astfel mai eficient toxinele. In cazul zonei sensibile a fetei si ochilor, o ventuza din silicon va aplica o suctiune delicata, suficienta insa pentru a stimula productia de colagen si elastina si regenerarea celulelor in vederea estomparii ridurilor.

Ventuza masaj din silicon este, asadar, o solutie foarte atractiva pentru o serie larga de probleme. Indiferent daca folosesti ventuze masaj pentru detensionare, ventuze masaj anticelulitic sau ventuze faciale, rezultatele sunt semnificative si au un cost foarte redus.

Oboseala, durerea, crampele… toate aceste se aduna odata cu varsta. Insa daca vrei sa te mentii in forma trebuie sa iti pui muschii la treaba, indiferent de consecintele de moment. Cine spune insa ca urmarile negative trebuie sa fie suportat? Pana la urma, exista foarte multe metode prin care poti lupta impotriva lor. Daca esti interesat de o tehnica non-intrusiva si complet sigura prin care sa ai grija de muschii picioarelor si nu numai, noi iti recomandam terapia cu ventuze masaj.

Ventuzele si actiunea asupra muschilor spatelui

Dintre toate zonele corpului, masajul asupra spatelui este considerat a fi cel mai relaxant. Acest lucru nu este deloc de mirare, intrucat muschii spatelui sunt printre cei mai mari ai corpului, iar incordarea acestora atrage o senzatie ridicata de disconfort.

Detensionarea muschilor spatelui este  destul de dificila, fiind nevoie de imbinarea mai multor tehnici de masaj.

O tehnica foarte apreciata este cea a masajului cu ventuze. Masajul cu ventuze consta in suctiunea pielii de la nivelul spatelui si ridicarea acesteia fata de muschi, functionand invers decat un masaj clasic in care se apasa pe piele si asupra muschilor.

ventuze masaj borcan

Muschii spatelui – rol esential in postura

Muschiul cel mai mare al spatelui este marele dorsal. Acesta da forma principala a musculaturii spatelui, fiind si cel urmarit cu atentie sporita in timpul antrenamentelor.

Alti muschi importanti ai spatelui sunt cei de la nivelul umerilor, erectorii spinali si cei din zona lombara. Muschii umerilor ofera un aspect general placut in fitness, contribuind la imaginea de “corp lucrat”.

Muschii erectori sunt de altfel cei care se refac cel mai greu in urma antrenamentului. Muschii erectori sunt cei aflati de-o parte si de alta a coloanei vertebrale, avand un rol esential in stabilirea echilibrului si mentinerea unei posturi corecte.

Muschii lombari sunt de asemenea foarte importanti pentru stabilirea posturii corecte. Pentru evitarea durerilor lombare se recomanda antrenarea constanta a acestei regiuni. De asemenea, antrenamentul abdomenului ajuta foarte mult la evitarea durerilor lombare, dar si a celor dorsale.

O tehnica foarte buna de relaxare a acestor categorii mari de muschi consta in trecerea prin alunecare a ventuzelor asupra suprafetei lor. In acest fel suctiunea se plimba peste toata zona si nu este aplicata punctual. Unele persoane apreciaza mai mult senzatia de la aplicarea punctuala, in timp ce altele prefera tehnica prin alunecare.

In cazul unor ventuze masaj usoare din silicon, indiferent de metoda de aplicare nivelul de presiune poate fi reglat imediat. Acest lucru este esential, intrucat nivelul de presiune (puterea cu care este ridicata pielea) este cel care determina rezultatul masajului.

Masajul cu ventuze masaj nu lasa urme neplacute pe piele si nici nu provoaca dureri. Este important totusi ca persoana care aplica masajul sa observe rezultatul pe piele (cat/daca se inroseste etc). De asemenea, persoana careia i se aplica masajul poate spune cat de mare suporta presiunea pentru a evita inrosirea si disconfortul. Avantajul principal al acestor ventuze masaj din silicon este ca isi pot schimba efectul in orice moment. Presiunea se stabileste strangand mai tare sau mai incet ventuza in mana, iar timpul pentru care este lasata sa actioneze se stabileste in functie de rezistenta fiecarei persoane.

In concluzie, ventuzele reprezinta o metoda foarte utila de a avea grija de refacerea muschilor spatelui. Muschii spatelui sunt printre cei mai mari din corp si sunt supusi zilnic efortului, chiar si in activitatile obisnuite. Muschii spatelui sunt responsabili de postura si trebuie ingrijiti astfel cu atat mai mult. Statul la birou, ridicarea cumparaturilor, mersul, statul in picioare, lucrul la sala sau antrenamentul sportiv, toate influenteaza muschii spatelui. Este foarte important ca acestia sa fie detensionati pentru evitarea durerilor. Tratamentul cu ventuze masaj este o solutie accesibila si usor de aplicat acasa, care te va mentine in cea mai buna forma.

Ventuzele de masaj sunt una dintre cele mai accesibile solutii pentru a beneficia chiar acasa de avantajele unui tratament complex. Ventuzele sunt folosite in medicina alternativa, cat si in scop cosmetic sau de relaxare, avand roluri multiple si o utilitate extinsa.

Un set de ventuze masaj este usor de folosit si creste nivelul de confort intr-un timp scurt.

ventuze masaj corporal

Intrebari frecvente legate de ventuzele pentru masaj

Din ce in ce mai multe persoane discuta despre ventuze masaj, apreciind proprietatile acestora de a conferi pielii un aspect tanar, neted si placut. Insa pentru ca am observat ca exista inca persoane care au o multime de nelamuriri legate de folosirea de ventuze masaj, ne-am gandit sa le raspundem. Am alcatuit o lista cu cele mai frecvente intrebari legate de aceste accesoriu si iata care sunt raspunsurile noastre pentru dumneavoastra.

  1. De ce ar trebui sa folosim ventuzele pentru masaj?

Ventuzele de masaj ar trebui sa fie folosite pentru a combate probleme precum slaba circulatie a sangelui, celulita, ridurile sau pur si simplu pentru a asigura un masaj relaxant, dupa o zi obositoare de munca. Ventuzele pentru masaj au fost folosite inca din cele mai vechi timpuri si pentru tratarea unor afectiuni precum reumatismul, gripa, raceala, congestiile pulmonare, convulsii si altele. In prezent, acestea sunt folosite in marile centre de frumusete, dar noi recomandam folosirea lor chiar si acasa.

  1. Este aplicarea ventuzelor pentru masaj dureroasa?

Bineinteles ca nu. Intr-adevar, indepartarea ventuzelor poate genera o usoara stare de disconfort, insa nu se poate vorbi de durere in adevaratul sens al cuvantului. Un lucru destul de neplacut poate fi insa pata rosie care rezulta in urma indepartarii fiecarei ventuze masaj, dar chiar si asa, aceasta dispare, mai ales daca este aplicata o crema de corp cu efect hidratant si calmant.

  1. Folosesc barbatii ventuze pentru masaj?

Nu atat de mult precum doamnele si domnisoarele care isi doresc sa fie atragatoare si cochete, insa asta nu inseamna ca barbatiilor le este interzisa folosirea de ventuze masaj. Barbatii nu se confrunta cu problema celulitei si nici nu par prea deranjati de ridurile care ar putea aparea, insa ventuzele pentru masaj sunt recomandate nu doar pentru banastarea fizica, ci si pentru spirit. Asadar, o sedinta de masaj cu ventuze nu ar strica niciunui barbat. Acestea pot fi aplicate pe spate sau piept si au rol in stimularea circulatiei.

  1. Sunt ventuzele de masaj costisitoare?

Terapia cu ventuze de masaj poate aveau un pret piperat, daca este aplicata la un centru de infrumusetare. Insa daca ele sunt comandate si folosite acasa, terapia se va dovedi una accesibila ca pret mai multor tipuri de buzunare. Important este sa se aleaga ventuze de masaj de buna calitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *